imageApps, we kunnen ze niet meer wegdenken uit ons leven. Anno 2017 hebben ze het reizen en dagelijks leven een stuk makkelijker gemaakt. Ik probeer niet te veel aan mijn telefoon te plakken, maar er zijn wel een aantal leuke & nieuwe apps die ik met je wil delen omdat ik ze vaak gebruik.

clip_image002
Airbnb

De Airbnb app is mijn meest gebruikte reisapp. Op Airbnb vind je de leukste & origineelste accommodaties en kom je op plekken waar je anders nooit komt. Zo vonden wij in Slovenië een huisje middenin het bos, afgesloten van de buitenwereld. Een bijzondere ervaring die wij enorm koesteren. Ik vind het heerlijk om op de bank op zoek te gaan naar nieuwe accommodaties. Ik sla ze op in lijsten die ik zelf maak. Ik sorteer ze per land en als ik dan op zoek ben naar een accommodatie in een bepaald land hoef ik alleen maar de app te openen om te kijken of er nog wat beschikbaar is.

clip_image003
StepsApp

De StepsApp gebruik ik voornamelijk op reis om bij te houden hoeveel kilometer ik gelopen heb. Vind ik leuk om te weten als we een hele dag gewandeld hebben. Ik vraag aan het einde van de dag altijd aan mijn vriend hoeveel hij denkt dat we gelopen hebben en dit is altijd meer dan hij denkt! Ik heb hem ook een tijdje gebruikt in mijn pauze om te achterhalen hoe lang ik kan lopen in mijn pauze en hoeveel kilometer ik daarbij loop. Ik ga namelijk iedere pauze naar buiten óók als het miezert of het niet te hard regent. Ik kom echt even los van mijn werk en geniet van het buiten zijn. Als ik thuis kom heb ik daar geen tijd meer voor, omdat ik moet koken of andere bezigheden heb.

clip_image005
HERE WeGo
HERE WeGo heb ik ontdekt door mijn vader. Het is een gratis navigatieapp die je ook offline kan gebruiken, mits je van tevoren kaarten download. Het is een hele goede app en wij gebruiken hem altijd op reis.

clip_image007clip_image009
Deliveroo

Als we écht geen tijd hebben om te koken bestellen we wel eens pizza of patat. Niet heel gezond, maar als je haast hebt is het wel fijn dat je eten kunt bestellen. Er is nu ook een gezonder alternatief, namelijk de Deliveroo app. Bij deze app kun je beste restaurants in je omgeving vinden, de menu’s alvast bekijken en thuis laten bezorgen. Natuurlijk kun je ook wat lekker ongezonds bestellen als je zin hebt, maar dat hebben jullie niet van mij gehoord!

clip_image011
Shazam
De Shazam app gebruik ik voornamelijk op mijn werk als ik een leuk liedje hoor, maar niet weet hoe het liedje heet of wie de zanger is. Binnen een paar seconde geeft deze app het antwoord. Wat ik ook handig aan deze app vind is dat je alle nummers die je hebt opgezocht met deze app makkelijk in een overzicht kunt terugvinden én meteen kunt afluisteren.

Heb jij nog reis- en lifestyle apps die je veel gebruikt? Ik ben benieuwd, deel het in de reacties!